torsdag 15 oktober 2020

Palmemordet. Del 2. Mörkläggning - Statsmakten och Palmemordet

 


Palmemordet



Del 2: Mörkläggning – Statsmakten och Palmemordet

Så heter Gunnar Walls rosade, väldigt detaljerade genomlysning, i två delar, av Palme-fallet. Sidnumreringen tar vid i del 2, där den slutade i del 1.

I del 2 ger han oss, på sidan 846, dessa nog så väsentliga upplysningar om ”Grandmannen”, som tros ha förföljt makarna Palme, för att slutligen ta livet av statsministern: ”I övrigt kan vi konstatera att flertalet av dessa vittnen såg Olof och Lisbet Palme i samband med att de lämnade biografen – men ingen lade märke till någon förföljare.

Det är betydelsefullt. Enligt åklagarna var ju gärningsmannen i hälarna på makarna Palme. Något annat var ju inte heller möjligt med deras scenario. För att hinna fram till mordplatsen i förväg måste mördaren direkt ha hakat på Olof och Lisbet när de inledde sin promenad från Grand.” Troligare är alltså, att skytten varit en av flera utplacerade missdådare och i en bärbar kommunikationsradio upplysts om, att herr och fru Palme närmade sig.

Somliga författare nämner ett berusat, manligt vittne, som kommer gående bakom makarna Palme omedelbart före skotten. Om mördaren gripit tag i och tilltalat offret, har rimligtvis den påstrukne mannen märkt det – eller trott sig ha gjort det? Viktigare är, att vi återkommer till mördarens väntande, före skotten. Då inträffade något, som knappast var inplanerat i dramat. Det kunde ha vält hela operationen över ända, åtminstone på den platsen.

Vi skall strax följa makarna Palme till och från biografen Grand. Sedan kommer Du inte att behöva tvivla på, att de utsattes för en sammansvärjning (även fru Palme blev ju beskjuten). Redan på sidan 9 i det tyska manuskriptet får vi detta förhållande bekräftat från viktigt håll: ”Den nye ställföreträdande spaningsledaren Ingemar Krusell fastslår fullt riktigt i Maj, 1986:

’Olof Palme har fallit offer för en mordkomplott. Flera alternativa gärningsmän väntade på honom’”.



Sammanfattning

1.     Ingen av de hörda biobesökarna lade märke till någon förföljare, då makarna Palme gick åstad hem.

2.     Troligt är, att skytten varit utposterad vid lämplig plats.

3.     Han torde ha haft medhjälpare, som varskott honom i walkie-talkie om paret Palmes antågande.

4.     Ett manligt vittne gick bakom statsministerparet precis före dådet.

5.     Medan mördaren väntade, inträffade något för honom oväntat. Detta hade kunnat omöjliggöra mordet, åtminstone på det stället.

6.     Enligt den då ställföreträdande spaningsledaren Ingemar Krusell, föll Palme offer för en sammansvärjning.

7.     Flera alternativa skyttar väntade på honom. Min anmärkning: Längre fram skall vi få veta, vad det manliga vittnet såg, då han gick efter paret Palme. Det är omtumlande fakta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.