tisdag 1 maj 2012

Är Du lycklig som Ateist? Avsnitt 9: Vem är Gud?


Är Du lycklig som Ateist?

Avsnitt 9: Vem är Gud?

”… Hur kommer det sig att spindelväven är graciösare och skörare än vad människans teknik kan åstadkomma? På astronomiska linser används spindelvävstråd för mätning. Människor kan inte producera något finare, som kan räcka så länge och inte förändras med varierande temperaturer.

Människor har uppfunnit radar, men de lärde sig tekniken av fladdermössen. Vi har underbara optiska instrument i dag, men vad överträffar [det] mänskliga ögat?

Jag känner till en kommunist som blev kristen efter att närmare ha granskat och begrundat de fina utbuktningarna och formerna i sitt lilla barns ögon. De måste ha skapats efter en plan. De kan inte bara ha tillkommit av en slumpmässig anhopning av atomer.

Varför kan du inte tro på en vis skapare, när du ytterligare undersöker det mänskliga örats konstruktion och funktioner, där det finns över 24 000 nervtrådar som inbördes samverkar och vidarebefordrar meddelanden till hjärnan?

Betrakta noga en vetestjälk: dess höjd kan bli ungefär 2 m och dess diameter knappt 2 mm. Låt oss jämföra med en skyskrapa på bortåt 400 meters höjd, alltså närmare hundra våningar hög. På toppen av vetestjälken finns dess tunga frukt. Den relativt långa och smala stjälken vajar för vinden, men bryts inte. Stjälken innehåller ett sinnrikt mekaniskt system. Det är fortfarande ett mysterium för oss hur frukten där uppe i toppen kan tillgodogöra sig vattnet där nerifrån. Vi behöver kraftiga pumpar för att få upp vattnet till de översta våningarna i våra höghus. Vi skulle bara inte kunna tillverka något så underbart som den här vetestjälken.

Den framstående amerikanske fysikern Harold Clayton Urey (f. 1893), upptäckaren av tungt vatten, skrev: ’Inte en enda av de existerande teorierna om världens uppkomst fungerar utan att man förutsätter ett under.’

Och eftersom vi talar om vatten – låt oss se på dess under. Alla fysiska objekt utvidgas vid värme och förminskas vid kyla; endast vatten ökar sin volym vid kyla och när det bildas is. Isen som är lättare än vattnet förblir på ytan. Ett istäcke skyddar fiskarna på djupvattnet från vinterkylan. Utan denna egenhet hos vattnet skulle livet i floderna vara omöjligt, och primitiva folk som levde på fisk skulle inte ha kunnat överleva.

Varav detta undantagsfenomen? Är det bara en tillfällighet? Eller är det något som uttänkts av en vis skapare som inte lämnat något obeaktat i sin mångfaldigt rika skapelse?” Samma, sid. 134-135.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.