fredag 11 maj 2012

Är Du lycklig som Ateist? Avsnitt 11: Vetenskap och Religion


Är Du lycklig som Ateist?



Avsnitt 11: Vetenskap och Religion



”… Ateistens handbok säger: ’Den materialistiska världsuppfattningen innebär att ingenting annat existerar än evig och oändlig materia i rörelse.’ Om ingenting annat än materia existerar, då måste också den materialistiska filosofin, som säger att allt är materia, vara materia. ’Ingenting annat än materien existerar.’ Då är också den ateistiska övertygelsen materia. Mina antagonister älskar ateismen och hatar religionen. Är deras kärlek och hat också materia? De kämpar för ett ideal, samtidigt som de förnekar existensen av andliga värden. De lever själva med sådana värden, om också förvrängda.



Det heter vidare: ’Den dialektiska materialismens sanning bekräftas av alla vetenskapliga och empiriska fakta medan den filosofiska idealismens och religionens riktighet inte kan styrkas av någon människa.’



Alla vetenskapliga och empiriska fakta skulle alltså bekräfta att vi människor bara är materia! Författarna till den bok jag vederlägger är alltså bara materia. Brukar materia göra sig besvär att övertyga en annan klump materia? Mina motståndare är bara materieklumpar. Jag också. Varför skulle de då slösa tid och kraft på att få mig att ändra mening?



Enligt dem är materien i evig rörelse i enlighet med sina egna inneboende lagar. Man kan inte övertyga en atom att bete sig på annat sätt än naturen föreskriver lika litet som man kan ändra en planets bana. Varför försöker de då övertyga mig?



Ateister är själva ofta mycket bättre än sina teorier. Ateistiska soldater ger sitt liv för att rädda sina kamrater. Vem är så dum att han ger sitt liv för en träklump? Vem skulle vilja avstå något för att göra ett pappersark lyckligt? Ateister som offrar ger sitt liv för sina kamrater eller som offrar sina kvällar för att befria andra från deras religiösa vidskepelse tror inte själva, i djupet av sina hjärtan, att de och deras kamrater bara är materia. Liksom vetenskapen inte kan fungera utan religion, så kan inte heller ateismen eller ateisterna existera utan att respektera en del av religionens grundläggande värden.



… Å, om dessa lärda män bara hade visdomen hos den enkle fiskare som blev Johannes evangelisten! Han funderade över mysteriet med sitt hjärta som slog regelbundet och uppehöll hans livslåga. Han lade örat till sin bäste vän Jesus’ bröst, hörde de regelbundna hjärtslagen och blev övertygad om att det finns en Gud, precis som den som hör en klockas tickande vet att det måste finnas en tillverkare någonstans.



Jag önskar med varje fiber av min varelse att mina motståndare också kommer till insikt om detta och gör det nu – inte i helvetet där sanningen om Gud och hans universum slutligen går upp för alla, men för sent!



Må mina motståndare nu vända sig från sina egna kroppsmaskiner, som är mycket underbarare än datorer, och beundra en lång hängbro. En spindeltråd dragen mellan två buskar väckte faktiskt tanken på den första hängbron. Men vem gav spindeln den intelligens som vi beundrar hos ingenjörer? Och vem försåg den med en så makalöst stark och töjbar tråd? De första flygplanskonstruktörerna, från Leonardo da Vinci till bröderna Wright, lärde av fåglarna.



… Jorden befinner sig på exakt rätt avstånd från solen och har just den rätta omloppshastigheten för att möjliggöra liv. Hade vi befunnit oss litet närmare solen skulle vi brännas av dess eld. Hade vi varit litet längre bort skulle jorden ha varit så kall att ingenting kunnat växa. Om inte jorden kretsade runt solen skulle vi inte ha de olika årstiderna.



Proteinerna är en kombination av fem huvudämnen: kol, väte, kväve, svavel och syra. I varje proteinmolekyl finns mellan fyrtio och femtio tusen atomer. Av de omkring hundra grundämnen som finns fördelade på vår jord kan bara dessa fem, och endast i bestämda proportioner, bilda proteinmolekyler. Kan detta ha skett av en slump? Den mängd materia som skulle ha behövt sammansmälta och den tid som skulle gått åt till att åstadkomma proteiner av en slump kan räknas ut med sannolikhetskalkyl. Den schweiziske matematikern Charles Cuye har gjort denna uträkning. Han säger: ’Sannolikheten för att detta skulle ha skett av en slump är 1:10 följt av 160 nollor.’ Det betyder att det finns en chans på tio, följt av 160 nollor, att en enda proteinmolekyl skulle produceras av ett slumpvis sammanträffande av materia. Den materiamängd som skulle behöva blandas bleve större än hela det kända världsalltet. Och den tid som skulle gå åt vore 10 följt av 243 nollor miljarder år!



Professor J. Leathes har räknat ut att länkarna i en mycket enkel proteinkedja är sammansatta på 10 följt av 48 nollor miljoner olika sätt. Slumpen kan inte bygga upp en sådan molekyl. Slumpen har aldrig kunnat bygga ett hus eller ett piano som båda är mycket enkla ting jämfört med en proteinmolekyl.



När jag satt i fängelse hörde jag ett gräl mellan tjuvar som spelade tärning. Om en av dem råkade få sexor för ofta misstänkte de andra genast att tärningen blivit preparerad och att det inte var slumpens verk. Det kunde bara inte hända att sexor kom upp gång på gång. Inte heller kan slumpen ha gett oss det ordnade världsallt vi lever i. Ingen filosof, inte ens en ateistisk filosof, kan vara resultatet av en slumpartad utveckling. Ren slump kan inte resultera i en ateistisk tänkare.



… Ni har försökt bekämpa religionen med ateistiska teorier. Det är barnsligt. Kritisk analys är maktlös mot ångest. Ateistiska teorier hjälper inte en döende människa eller hennes sörjande familjer. Era egna läror är värdelösa när ni anfäktas av tvivlets ångest och frågar er själva om ni inte begått en förfärlig synd genom att skriva denna bok. Idag kanske ni inte tänker på det, men det kommer en dag när ni tvingas att tänka, den dag ni dör.



… Inte ens ögonblicket före döden är det för sent. Då kan man be: ’Herre Jesus, Guds Son, ha barmhärtighet med mig, arme syndare!’ Den blir frälst som tror att Jesus Kristus blödde för oss.



Kära ateistiska vänner, vi har tillbringat några timmar tillsammans och nu skall vi skiljas.



I bibeln berättas att medan judarna var slavar i Egypten drabbades landet av tre dagars mörker. Mörkret var så tätt att egyptierna inte kunde se varandra, men för alla Israels barn var det ljuset.



Ljuset är Guds Ord. Guds folk hade detta ljus, och det lyste in i deras hjärtan.



Det berättas att när turkarna härskade i Palestina var judarna förbjudna att tända ljus om natten. Städerna låg försänkta i totalt mörker.



Men i Safed lyste det från rabbinen Josef Caros fönster. Rabbinen läste de heliga skrifterna. En vakt rapporterade till paschan, som genast red åstad till rabbinens hus och fick se honom lutad över bibeln medan hela rummet lystes upp av ett sken som kom från väggarna trots att ingen lampa var tänd i rummet. Väggarna var täckta av eldflugor.



Rabbinen förklarade för paschan att Guds lag upplyser inte endast dem som läser den utan också eldflugorna som lyssnar.



En del av er, mina ateistiska motståndare, och en del av dem som trott på er kommer att läsa dessa rader. Jag är säker på att de kommer att bli upplysta trots att deras sinnen har förmörkats av er smutskastning av kristendomen, och ett starkt ljus, Kristi ljus, skall sprida värme och skönhet i de kommunistiska länderna.” Samma, sid. 181-182, 189, 195-196, 201-202.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.